петак, 25. јануар 2013.

ZLATNA PRAVILA - Napoleon Hil

- beleske iz knjige -

Termin autosugestija jednostavno znaci samosugestija - sugestija koju covek namerno sebi cini.

Misao je snazan oblik energije koji usmerava aktivnosti ljudskog tela. Svaka ideja, o kojoj se dugo i koncentrisano misli, dobija stalni oblik i prema svojoj prirodi nastavlja da utice na telesne aktivnosti, bilo da je to na svesnom nivou bilo na nesvesnom.
Autosugestija, koja nije nista vise od ideje sto se nalazi u umu u obliku misli, jedini je nacin na koji osoba bukvalno moze da se oformi na nacin koji odabere.

U kosmosu postoji zakon zbog kojeg mi privlacimo ono u sta verujemo u zivotu i sto mozemo dobiti pomocu tog istog zakona; da dobijamo ono sto trazimo, ukoliko je ta potraznja moguca i bazirana na pravednosti, pravdi i jasno definisanom planu.
. . . Znam da postupci mog tela uvek odgovaraju prirodi misli koje okupiraju moj um, kojima dopustim da udju u moj um ili koje namerno postavljam tu da bi dominirale aktivnostima mog tela.

Autosugestija je osnova na kojoj se gradi privlacna licnost zato sto ce licnost liciti na dominantne misli koje pomazu umu, a one ce za uzvrat, kontrolisati postupke tela.
Koriscenjem principa autosugestije, vi slikate sliku ili pravite plan po kojem ce raditi podsvesni deo vaseg uma.
Zelja je sam pocetak rada uma. Dubokom, ozivljenom zeljom mozete prakticno sve materijalizovati. Snazna zelja pocetak je svih ljudskih dostignuca. Autosugestija je samo princip kojim se to htenje saopstava podsvesnom delu vaseg uma. Verovatno ste i sami iskusili da je relativno lako steci sve sto se zarko zeli.
Um ce privuci sebi predmet kojim se najvise bavi.

Principom autosugestije - odnosno, mislima koje se cuvaju u umu i na njih se koncentrisete - svaka zamisao ce uskoro poceti da se pretvara u delo.
Svaka misao koja pociva u ljudskom umu privlaci sebi slicne osobine.

. . . On je iz nekog razloga u svom unutrasnjem umu stvorio sliku onoga sto zeli i onda je nastojao da tu sliku pretvori u realnost. Zapravo, ukoliko se u svesti stvori slika neke sredine, uslova ili stvari i ako se um na tu sliku koncentrise dovoljno dugo i uporno, a postoji i potpora u snaznoj zelji da se ta stvar dobije, mali je korak od slike do njene realizacije u fizickom obliku.

Нема коментара:

Постави коментар